Definita cuvantului brateiu
BRATEIU 1. Com. în jud. Sibiu, pe Tîrnava Mare; 2.870 loc. (1991). În satul Buzd, biserică fortificată (sec. 15). 2. Cultură din sec. 4-6 aparținînd populației daco-romane. De caracter rural, puternic influențată de cultura provincială bizantină, cultura B. a cuprins întreg terit. de astăzi al României. Ea a format fondul de populație (etnic și lingvistic) și de cultură care a stat la baza formării și dezvoltării culturii Ipotești-Ciurel-Cîndești din sec. 7-8.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu brateiu
hertíu, hertíi, s.m. (reg., înv.) 1. sacul în care se stoarce uleiul din sămânță. 2. (la sg.) pânză ordinară nenălbită. Vezi definitia »
LICOPÓDIU s.n. (Bot.) Plantă criptogamă care, prin forma sa, se aseamănă cu un picior de lup. ♦ Pulbere galbenă obținută din sporii acestei plante, folosită în farmacie și pirotehnie. [Pron. -diu. / < fr. lycopode, cf. gr. lykos – lup, pous – picior]. Vezi definitia »
MENÍU, meniuri, s. n. Totalitatea felurilor de mâncare servite la o masă. ♦ Listă pe care sunt scrise felurile de mâncare și băuturile servite într-un restaurant, împreună cu prețurile respective; listă de bucate. ◊ Meniu fix = masă servită (la prânz) într-un restaurant, la care numărul și ordinea felurilor de mâncare sunt stabilite zilnic de restaurantul respectiv (și al cărei preț este redus). – Din fr. menu. Vezi definitia »
ESTIMATÓRIU, -IE adj. estimativ. (< fr. estimatoire) Vezi definitia »
OSTENSÓRIU s. n. piesă de orfevrărie, cutiuță așezată în altar la catolici, în care se păstrează ostia. (< fr. ostensoir) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z