Definita cuvantului aliterație
ALITERÁȚIE, aliterații, s. f. Repetarea aceluiași sunet sau a unei combinații de sunete în cuvinte care se succed, pentru efecte de rimă sau de stil. – Fr. allitération.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu aliterație
zîzánie (-ii), s. f.1. Plantă furajeră și ornamentală (Lolium perenne). – 2. Buruiană. – 3. Discordie, vrajbă, disensiune. – Var. zizanie.Mr. zizaniu. Mgr. ζίζανια (Murnu 60). Sec. XVII. Vezi definitia »
BREZÁIE, brezăi, s. f. 1. Joc cu caracter de pantomimă, asemănător cu capra sau cu turca, aparținând teatrului folcloric, întâlnit mai ales în Muntenia. 2. Personaj mascat, cu cap de animal sau de pasăre, îmbrăcat cu zeghe, împodobit cu panglici și petice colorate. – Et. nec. Vezi definitia »
SUFLERÍE, suflerii, s. f. (În sintagma) Suflerie aerodinamică = instalație experimentală, în formă de tunel, pentru determinarea forțelor aerodinamice exercitate de un curent de aer asupra unor machete de avioane, în vederea stabilirii forțelor care se exercită asupra construcțiilor reale în condiții de exploatare. – Din fr. soufflerie. Vezi definitia »
AEROCARTOFILÍE s. f. marcofilie care se ocupă cu ștampilele aplicate pe trimiterile poștale pe calea aerului. (< aero- + cartofilie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z