Definita cuvantului breasta
BREASTA, com. în jud. Dolj; 3.715 loc. (1991). Biserică (sec. 18).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu breasta
PIETÁ s.n. Reprezentare în artele plastice a Madonei, cu Iisus mort pe genunchi sau în brațe. [Pron. pi-e-ta. / < it. pietá]. Vezi definitia »
LICITÁ vb. I. intr. A lua parte activă la o licitație (solicitând obiecte, făcând oferte). [< fr. liciter, it. licitare]. Vezi definitia »
DISERTÁ vb. I. tr. (Rar) A ține o disertație. [Var. dizerta vb. I. / < fr. disserter, cf. lat. dissertare]. Vezi definitia »
RECRUTÁ, recrutez, vb. I. Tranz. 1. (Mil.) A lua și a înscrie în evidența autorităților militare un tânăr, un contingent de tineri, care urmează să fie încorporați pentru îndeplinirea serviciului militar. ♦ Intranz. A se prezenta pentru încorporare sau pentru înregistrarea în evidența armatei. 2. Fig. A angaja, a primi pe cineva pe baza unei alegeri; a atrage, a câștiga pe cineva pentru o anumită activitate. – Din fr. recruter, germ. rekrutieren. Vezi definitia »
SCUAMÁTA s. f. (anat., mil.) cuirasă făcută din mici bucăți metalice îmbinate ca solzii de pește. (< lat. squamata) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z