Definita cuvantului amfibol
AMFIBÓL, amfiboli, s. m. Mineral cristalizat (sau grup de minerale) format din silicați complecși de magneziu, fier, calciu, cu puțin sodiu și aluminiu. – Fr. amphibole.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu amfibol
POLIALCOÓL, polialcooli, s. m. (La pl.) Clasă de substanțe organice care conțin în moleculă două sau mai multe grupări hidroxil și care se obțin din produse naturale sau pe cale sintetică; (și la sg.) alcool cu mai multe grupări hidroxil care face parte din această clasă; alcool polivalent. [Pr.: -li-al-] – Din fr. polyalcool. Vezi definitia »
BENEVÓL, -Ă adj. făcut de bunăvoie, nesilit. (< fr. bénévole, lat. benevolus) Vezi definitia »
MONTÍCOL, -Ă adj. (despre specii animale sau vegetale) care crește pe munți. (< fr. monticole, lat. monticola) Vezi definitia »
TELECONTRÓL s.n. Control făcut de la distanță. V. telemecanică. [Cf. it. telecontrollo]. Vezi definitia »
ORÁCOL s. n. 1. (ant.) răspuns profetic al anumitor divinități la întrebările adresate prin persoane care pretindeau că pot comunica cu acestea; prezicere, prevestire, profeție. ◊ loc unde se făceau asemenea preziceri. 2. cel despre care se credea că poate prevesti viitorul. ◊ hotărâre dată de o persoană cu autoritate. (< lat. oraculum, it. oracolo, fr. oracle) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z