Definita cuvantului amiazi
AMIÁZI s. f. v. amiază.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu amiazi
SUPRAÎNCĂLZÍ vb. I. tr. (Tehn.) A încălzi un material la o temperatură mai înaltă decât cea necesară producerii unui anumit fenomen sau proces. [< supra- + încălzi, după fr. surchauffer]. Vezi definitia »
FRĂGEZÍ, frăgezesc, vb. IV. Refl. (Despre anumite alimente, în special despre carne, aluaturi etc.) A deveni fraged. ♦ Tranz. A face să devină fraged. – Din fraged. Vezi definitia »
albigenzi s. m. pl. (< lat. [civitas] Albigensium, germ. Albigenser) Sectă creștină rigoristă și antiecleziastică, apărută în S Franței, în orașul Albi (lat. Albigenses), datând din sec. 12. Inspirată de maniheism, doctrina albigenzilor respingea tot ce este pământesc (ca fiind creație a răului), nega pe Iisus Hristos ca întrupare, Vechiul Testament, icoanele, clerul etc. Papa Inocențiu III a inițiat o cruciadă împotriva lor (1213 și 1218) în urma căreia secta a fost înfrântă. (Notă: Informațiile provin din – Dicționar enciclopedic ilustrat, Editura Cartier, 1999) Vezi definitia »
HĂRĂZÍ, hărăzesc, vb. IV. Tranz. 1. A stabili, a hotărî (ceva) dinainte, în vederea unui scop; a destina (1). ♦ (Înv.) A dedica, a închina. 2. (Înv.) A face cuiva un dar, o cinste, o donație; a acorda un drept, un privilegiu, un titlu, o distincție. – Din sl. harizati. Vezi definitia »
ZILIZÍ, zilizésc, vb. IV. Tranz. (Mold., înv.) v. zălezi (2). (cf. zălezi (2)) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z