Definita cuvantului amidon
AMIDÓN s. n. Substanță organică ce se găsește, în formă de granule, în semințele, fructele, tuberculele plantelor; se folosește în industria alimentară, chimică etc. – Fr. amidon (< gr.).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu amidon
FLEURÓN s.n. (Arhit.) Ornament sculptat în formă de floare sau de frunză stilizată. ♦ Vinietă cu o asemenea formă, care se pune în fruntea sau la sfârșitul unui capitol. [Pron. flö-. / < fr. fleuron]. Vezi definitia »
MINOLÓGHION, minologhioane, s. n. Carte bisericească ortodoxă care cuprinde numele și viețile sfinților, pe zile și pe luni. [Pr.: -ghi-on] – Din ngr. minológhion. Vezi definitia »
FLACÓN s. n. sticluță în care se țin medicamente, parfumuri etc. (< fr. flacon) Vezi definitia »
AMFICȚIÓN s. m. membru al unei amficționii. (< fr. amphictyon) Vezi definitia »
BUTÓN I. s. n. 1. piesă care, prin apăsare, transmite o comandă mecanică sau electrică. 2. fus încastrat cu un capăt în corpul unei piese în mișcare circulară, excentric față de axa de rotație a acesteia, ca legătură de articulație într-un mecanism. 3. mică papulă, bubuliță de piele. II. s. m. 1. nasture mobil. ◊ capsă (1). 2. motiv decorativ, în relief, de forma unei proeminențe rotunjite. (< fr. bouton) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z