Definita cuvantului amnar
AMNÁR, amnare, s. n. 1. Bucată de oțel cu care se scot, prin lovire, scântei din cremene; se întrebuințează la aprinderea focului și la ascuțit. 2. (Reg.) Fiecare dintre stâlpii de lemn care se pun la colțurile unei construcții țărănești, pentru a sprijini acoperișul. 3. (Reg.) Mâner de lemn cu ajutorul căruia se învârtește și se fixează sulul la războiul de țesut. 4. (Reg.) Dispozitiv cu ajutorul căruia se ridică sau se coboară fierul lat al plugului. [Var.: (reg.) amânár s. n.] – Din a3 + mânar[e] (< lat. manuale).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu amnar
ARHIVÁR s. m. funcționar care are în păstrare actele unei arhive. (< germ. Archivar) Vezi definitia »
BANCRUTÁR, bancrutari, s. m. (Rar) Falit. – După fr. banqueroutier. Vezi definitia »
MICROGLOSÁR s. n. glosar cu un număr redus de cuvinte și cu explicații sumare. ◊ glosar care înregistrează vocabularul specific unei activități, meserii etc. (< fr. microglossaire) Vezi definitia »
CAPILÁR, -Ă, capilari, -e, adj. 1. Subțire, fin, îngust. ◊ Vase capilare (și substantivat, n. pl.) = cele mai mici vase de sânge, care servesc la hrănirea țesuturilor și stabilesc legătura între vene și artere. 2. Care aparține capilarității, privitor la capilaritate. ◊ Tub capilar = tub îngust în care se manifestă fenomenele de capilaritate. – Din fr. capillaire, lat. capillaris. Vezi definitia »
LEGIONÁR1 s.m. 1. Soldat dintr-o legiune romană. 2. Soldat, militar din legiunea străină. [Pron. -gi-o-. / < lat. legionarius, fr. légionnaire]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z