Definita cuvantului brom
BROM (‹ fr. {i}; {s} gr. bromos „miros urît”) s. n. Element chimic (Br.: nr. at. 35, m. at. 79,909, p. t. -7,3ºC, p. f. 58,78ºC), nemetal din familia halogenilor, lichid brun-roșiatic care dezvoltă vapori grei, sufocanți, cu miros neplăcut; are acțiune caustică asupra pielii, producînd arsuri grave; vaporii de b. atacă ochii și mucoasele; sub formă de săruri (bromuri) este folosit în medicină, în fotografie etc. A fost descoperit de chimistul francez A.J. Balard în 1826.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu brom
CARDAMOM s.m. și n. Arbust (Eletarria cardamomum) înrudit cu ghimberul, care crește în sudul Indiei, în Sri Lanka și Malaezia și ale cărui fructe în formă de capsule aromate conțin 12-20 de semințe; p.restr. semințele de cardamom, de culoare brună sau neagră, prelevate din capsulele culese înainte de coacere și uscate; utilizate ca atare, zdrobite sau măcinate, reprezintă una din cele mai căutate și mai scumpe mirodenii din lume. Vezi definitia »
BOOM [BUM] s. n. 1. prosperitate rapidă a activității economice. 2. avânt. 3. eveniment excepțional. 4. revenire. (< amer. boom) Vezi definitia »
CENTROZOM (‹ fr. {i}; {s} gr. kentron „centru” + soma „corp”) s. m. (CITOL.) Formațiune citoplasmatică, sferică sau ovală, în centrul căreia se află centriolii, situată, de obicei, în imediata apropierea a nucleului și aparatului Golgi; centrosferă (2). Vezi definitia »
LIPOMIXÓM s. n. tumoare mixtă din țesut adipos și mucos. (< fr. lipomyxome) Vezi definitia »
SUPRARENALÓM s. n. tumoare a glandei suprarenale. (după fr. surrénalome) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z