Definita cuvantului doza
DOZÁ, dozéz, vb. I. Tranz. 1. A pune împreună, în proporții determinate, substanțele sau materialele care formează un amestec; p. ext. a distribui după o anumită măsură elementele care formează un tot. ♦ A determina proporția în care un element, o substanță sau un material intră, împreună cu altele, în compoziția unui tot. ♦ A determina cantitatea de substanță sau de material care produce un anumit efect într-un amestec. 2. Fig. A folosi ceva în proporții judicioase, bine echilibrate. – Din fr. doser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu doza
DERATIZÁ vb. I. tr. A stârpi șoarecii, șobolanii (dintr-un hambar, dintr-un vapor etc.). [< fr. dératiser]. Vezi definitia »
ARABIZÁ vb. tr. a da un caracter arab. (< fr. arabiser) Vezi definitia »
SOCIALIZÁ vb. I. tr. a trece în proprietate socialistă mijloace de producție și alte bunuri. II. refl. (despre muncă, producție) a dobândi caracter social prin socializare (2). (< fr. socialiser) Vezi definitia »
METALIZÁ vb. tr. 1. a acoperi cu o peliculă metalică suprafața unui obiect, prin pulverizare cu ajutorul unui jet de aer. 2. a da o strălucire metalică. (< fr. métalliser) Vezi definitia »
FINALIZÁ vb. tr. a duce, a realiza ceva până la sfârșit. (< fr. finaliser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z