Definita cuvantului dragoman
DRAGOMÁN, dragomani, s. m. Interpret, tălmaci oficial folosit în trecut în țările din Orient. ◊ Mare dragoman = dregător în Imperiul Otoman care se ocupa de relațiile diplomatice ale țării cu statele europene. – Din ngr. dragomános, dragumános.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dragoman
părpián, părpiáni, s.m. (reg.) V. parpián. Vezi definitia »
ROTULIÁN, -Ă adj. Al rotulei. [Pron. -li-an, pl. -ieni, -iene. / < fr. rotulien]. Vezi definitia »
TOBOGÁN, tobogane, s. n. 1. Construcție în formă de plan înclinat, cu marginile ridicate, pe care se poate aluneca ușor și care servește ca mijloc de distracție (sportivă). 2. Jgheab înclinat folosit drept mijloc de transport prin alunecare al unor materiale, piese etc. – Din fr. toboggan. Vezi definitia »
SILURIÁN, -Ă, silurieni, -e, s. n., adj. 1. S. n. A treia perioadă a erei paleozoice care se caracterizează prin sedimentări de calcar, de gresie, de șisturi argiloase, prin apariția primelor plante terestre și prin dezvoltarea nevertebratelor marine. ◊ (Adjectival) Perioada (sau era) siluriană. 2. S. n. Sistem de straturi geologice din silurian (1). 3. Adj. Care aparține silurianului (l), care datează din această perioadă; care este caracteristic, propriu silurianului (1, 2); siluric. [Pr.: -ri-an] – Din fr. silurien. Vezi definitia »
ANGERMAN [ɔŋərman], ẴNGERMANÄLVEN, fl. în partea central-nordică a Suediei. Izv. din Alpii Scandinaviei și se varsă în G. Botnic; 450 km, dintre care 100 km navigabili. Plutărit. Pescuit. Turism. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z