Definita cuvantului amortiza
AMORTIZÁ1, amortizez, vb. I. Tranz. 1. A stinge treptat creditele pe termen lung, prin plăți succesive sau prin răscumpărarea creanțelor. 2. A crea fondurile bănești necesare pentru înlocuirea în natură (prin reparații și construcții capitale) a uzurii fizice și morale a fondurilor fixe deținute de o întreprindere, pe măsură ce acestea își transmit valoarea asupra valorii fiecărei unități de produs. – După fr. amortir.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu amortiza
DESTALINIZÁ vb. tr. a lua măsuri de înlăturare a cultului lui Stalin. (< fr. déstaliniser) Vezi definitia »
LOCALIZÁ vb. I. tr., refl. a (se) limita; a (se) restrânge (la). II. tr. 1. a determina în spațiu sau în timp (un fapt, o acțiune). 2. a da un caracter local, a adapta (o operă literară) la specificul unei țări, regiuni etc. (< fr. localiser) Vezi definitia »
INIȚIALIZÁ vb. tr. (inform.) a anula conținutul memoriei calculatorului electronic prin aducerea la zero, în scopul începerii prelucrării de noi date. (< fr. initialiser) Vezi definitia »
DEMOCRATIZÁ vb. tr. 1. a introduce un regim democratic; a reorganiza pe baze democratice. 2. a pune la îndemâna tuturor. (< fr. démocratiser) Vezi definitia »
PAVOAZÁ vb. I. tr. 1. A împodobi de sărbătoare (o sală, o clădire etc.) cu stegulețe, cu draperii, cu tablouri etc. 2. A ornamenta o navă cu pavilioanele din codul național și internațional cu ocazia marilor sărbători naționale. [< fr. pavoiser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z