Definita cuvantului brumărescu
BRUMĂRESCU, Dumitru (1872-1937, n. Vălenii de Munte), pionier al aviației românești. A construit în 1909 un avion-elicopter amfibiu, încercat la București în 1911.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu brumărescu
DRÁCU formă verbală în expr. v. DA2 (I.9.). A arunca, a azvârli. Să dai sticlele astea sparte la gunoi. ◊ Expr. A da (pe cineva sau ceva) dracului (sau la dracu, naibii, în plata Domnului etc.) ori a-l da încolo = a nu voi să știe (de cineva sau de ceva), a renunța la... [DEX '98] Vezi definitia »
saristócu s.n. art. (reg.) numele unui dans popular care constă dintr-o horă urmată de o sârbă; melodie după care se execută acest dans. Vezi definitia »
BÂRSESCU, Agatha (1857-1939, n. București), actriță română. Prof. la Conservatorul din Iași. Prima tragediană la Burgtheater din Viena, a jucat pe scenele multor teatre din Europa și din America. Roluri interpretate cu patos romantic („Medeea”, „Sapho”, „Antigona”, „Maria Stuart”). Vezi definitia »
ANDRIEȘESCU, Ioan (1888-1944, n. Iași), arheolog român. M. coresp. al Acad. (1928), prof. univ. la București. Unul dintre creatorii școlii românești de arheologie. Specialist în protoistorie („Contribuții la Dacia înainte de romani”, „Piscul Crăsani”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z