Definita cuvantului anarhism
ANARHÍSM s. n. Concepție politică mic-burgheză care, preconizând desființarea oricărei puteri de constrângere a societății asupra omului, se ridică de fapt împotriva revoluției socialiste și a dictaturii proletariatului. ♦ Atitudine a anarhistului. – După fr. anarchisme.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu anarhism
CORPORATÍSM s. n. doctrină social-economică și politică axată pe ideea corporației, ca principiu și unitate de bază a organizării și funcționării societății. (< fr. corporatisme) Vezi definitia »
LETRÍSM s.n. Mișcare literară formalistă din Franța, care consideră că poezia s-ar defini exclusiv prin expresivitatea literelor, îmbinate eufonic, arbitrar. [< fr. lettrisme]. Vezi definitia »
MODELÍSM s.n. Tehnică de reproducere a unor mașini și aparate la scară redusă (mai ales în vederea folosirii acestora la demonstrațiile din cadrul unor discipline școlare). [Cf. it. modellismo]. Vezi definitia »
FAYOLÍSM s. n. doctrină potrivit căreia normele de conducere din marile întreprinderi se pot aplica și în administrația de stat. (< fr. fayolisme) Vezi definitia »
NABÍSM s. n. teoria picturală a nabiștilor. (< fr. nabisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z