Definita cuvantului dolicocefal
DOLICOCEFÁL, -Ă adj. v. dolihocefal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dolicocefal
TIMBAL, timbale, s.n. În gastronomie, mulă (vas de metal sau de porțelan) rotundă și înaltă, în care se realizează, se dă la cuptor și se servește un preparat delicat; prin ext., a) preparat (de legume, orez etc.) realizat într-un astfel de vas, dar ceva mai mic, copt în bain-marie, apoi demulat și servit ca antreu sau garnitură, păstrând forma de țimbal; b) preparat, sărat sau dulce, servit într-o coajă (realizată din aluat copt) de forma unui timbal (ca o mică salatieră). var. tambal; din fr. timbale. Vezi definitia »
privál (priváluri), s. n. – Viitură, viroagă, făgaș produs de curentul de apă. Sl. *privalŭ, din privaliti „a împinge”, cf. slov. prival (Tiktin; Conev 40; Candrea); cf. prăval. Vezi definitia »
MADRIGÁL s.n. 1. Poezie scurtă care cuprinde elogii galante la adresa unei femei. 2. Scurtă compoziție muzicală vocală, cu caracter liric. [Pl. -le, -luri. / cf. fr. madrigal, it. madrigale]. Vezi definitia »
COMPASIONÁL, -Ă adj. Referitor la compasiune, cu compasiune. [Pron. -si-o-. / < compasiune + -al]. Vezi definitia »
GENERÁL1, generali, s. m. Denumire generică pentru gradele de ofițeri superioare gradului de colonel; persoană care are un astfel de grad. [Var.: ghenerár, ghinărár s. m.] – Din fr. général. Cf. rus. gheneral. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z