Definita cuvantului antedata
ANTEDATÁ, antedatez, vb. I. Tranz. A pune pe un act, pe o scrisoare etc. o dată anterioară celei reale. – Din ante- + data.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu antedata
AGNITA, oraș în jud. Sibiu, pe valea Hîrtibaciului; 13. 798 loc. (1991). Ind. piel. și încălț., textilă (conf. și tricotaje) și alim. Fabrică de mașini de cusut și tricotat. Stație de c. f. Menționat documentar pentru prima oară, în 1280. Declarat oraș în 1950. Fortificație țărănească din sec. 13, amplificată succesiv pînă în sec. 17; biserică (sec. 15 cu transformări ulterioare). Muzeu. Vezi definitia »
APUNTÁ, pers. 3 apuntează, vb. I. Intranz. (Despre avioane) A se așeza pe puntea unui portavion (după ce a evoluat în aer). – Din punte. Vezi definitia »
AMRITA (cuv. sanscrit „fără moarte”) subst. Elixirul nemuririi în mitologia hindusă, corespunzînd ambroziei în mitologia greacă. La origine, probabil sucul plantei soma, din care se prepară un vin ritual, dulce. Vezi definitia »
KÉTA s. f. Pește înrudit cu păstrăvul, dar mult mai mare ca acesta, care trăiește în mările din Extremul Orient și din care se obțin icrele de Manciuria (Oncorhynchus keta). – Din rus. keta. Vezi definitia »
PLANTÁ, plantez, vb. I. Tranz. 1. A înfige în pământ puieți, răsaduri etc. pentru a se dezvolta; a acoperi un teren cu puieți, răsaduri etc.; a sădi. 2. A fixa în pământ un stâlp, un par etc. ◊ Expr. (Refl.) A se planta în fața cuiva = a se opri în mod inoportun sau ostentativ în față cuiva. 3. A îngropa mine pe o porțiune de teren; a mina. – Din fr. planter, lat. plantare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z