Definita cuvantului buber
BUBER, Martin (1878-1965), filozof și teolog israelian, originar din Austria. Prof. univ. la Ierusalim. Pornind de la dialogul biblic dintre om și Dumnezeu, a promovat ideea dialogului dintre „Eu” și „Tu” ca o condiție a existenței și cunoașterii („Eu și Tu”, „Dialog”, „Culesul”). A militat pentru apropierea dintre evrei și arabii din Palestina, dintre evrei și creștini.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu buber
TERIÉR s. m. rasă de câini mici de statură și cu botul pătrat, la vânarea animalelor care trăiesc în vizuini. (< fr. terrier) Vezi definitia »
ÚLCER, ulcere, s. n. 1. Leziune (fără tendință de cicatrizare) care apare pe suprafața pielii sau a mucoaselor (stomacului, duodenului); boală caracterizată prin prezența unor astfel de leziuni; ulcus (1). 2. Boală a arborilor, pricinuită de distrugerea treptată a straturilor lemnoase. – Din fr. ulcère, lat. ulcus, -eris. Vezi definitia »
VOMÉR s.n. Os turtit care desparte fosele nazale. [< fr. vomer, cf. lat. vomer – fier de plug]. Vezi definitia »
NICTEMÉR s. n. (Med.) Interval de timp de 24 de ore (o zi și o noapte) folosit pentru a urmări variațiile unor funcții biologice. – Din fr. nycthémère. Vezi definitia »
AMFOTÉR, -Ă adj. (despre oxizi, electroliți etc.) care se comportă atât ca acid cât și ca bază. (< fr. amphotère) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z