Definita cuvantului buber
BUBER, Martin (1878-1965), filozof și teolog israelian, originar din Austria. Prof. univ. la Ierusalim. Pornind de la dialogul biblic dintre om și Dumnezeu, a promovat ideea dialogului dintre „Eu” și „Tu” ca o condiție a existenței și cunoașterii („Eu și Tu”, „Dialog”, „Culesul”). A militat pentru apropierea dintre evrei și arabii din Palestina, dintre evrei și creștini.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu buber
STEREOIZOMÉR, stereoizomeri, s. m. Substanță care are în moleculă același număr de atomi din fiecare element ca și altă substanță, dar care diferă de aceasta prin modul de aranjare a atomilor în spațiu. [Pr.: -re-o-i-] – Din fr. stéréo-isomère. Vezi definitia »
SVÉTER s.n. Flanelă tricotată din lână, care se încheie cu nasturi peste piept; pulover; jerseu. [< engl., fr. sweater]. Vezi definitia »
FRIGIDÉR, frigidere, s. n. Dulap de construcție specială echipat cu un agregat frigorigen, care menține o temperatură scăzută produsă cu ajutorul energiei electrice, a gazului metan sau a unui combustibil lichid, destinat răcirii și păstrării temporare a alimentelor și a produselor ușor alterabile. – Din fr. frigidaire. Vezi definitia »
COPAIÉR s. m. arbore cu suc rășinos și balsamic din America și Africa tropicală. (< fr. copayer) Vezi definitia »
RINOCÉR s. m. mamifer pahiderm erbivor din Asia și Africa, având pe nas unul sau două corane caracteristice. (< fr. rhinocéros, lat. rhinoceros) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z