Definita cuvantului aplauda
APLAUDÁ, apláud, vb. I. Intranz. A bate din palme în semn de mulțumire, de aprobare, de admirație. ♦ Tranz. A-și exprima mulțumirea, aprobarea, admirația prin aplauze. [Pr.: -pla-u-] – Fr. applaudir (lat. lit. applaudere).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu aplauda
ESCALADÁ, escaladez, vb. I. Tranz. A se cățăra pe un zid sau pe un alt obstacol înalt, pentru a trece de partea cealaltă; p. ext. a sări peste un obstacol. – Din fr. escalader. Vezi definitia »
ÎMBURDÁ, îmbúrd, vb. I. Tranz. (Trans.) A răsturna, a întoarce, a da peste cap, a răvăși, a răscoli. (din zburda cu pref. în- sau din lat. *imburdāre < burdus = catâr) Vezi definitia »
TARODÁ, tarodez, vb. I. Tranz. A găuri în spirală o piesă în care urmează să intre un șurub. – Din fr. tarauder. Vezi definitia »
BURADA, Teodor T. (1839-1923, n. Iași), folclorist, teatrolog și muzicolog român. M. coresp. al Acad. (1887). Studii despre dezvoltarea teatrului în Moldova, despre scrierile muzicale ale lui Dimitrie Cantemir și despre folclorul românilor din Pen. Balcanică, Asia Mică și Europa Centrală; cercetări etnografice; memorialistică de călătorie. Vezi definitia »
SALVGARDÁ vb. tr. a salva; a proteja, a lua sub ocrotirea sa. (fr. sauvegarder) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z