Definita cuvantului argon
ARGÓN s. n. Gaz nobil incolor și inodor, întrebuințat la umplerea becurilor electrice și a unor tuburi cu descărcare electrică folosite la reclamele luminoase. – Fr. argon (< gr.).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu argon
EPULÓN s.m. (La romani) Preot însărcinat cu pregătirea și cu supravegherea ospețelor sacre. [< fr. épulon, cf. lat. epulo < epulae – ospăț]. Vezi definitia »
DINATRÓN s. n. 1. tub electronic care se comportă ca și când ar avea o rezistență negativă. 2. efect care se manifestă prin micșorarea curentului anodic ca urmare a emisiei secundare la tetrode. (< engl., fr. dynatron) Vezi definitia »
MANȘÓN s.n. 1. Obiect accesoriu de îmbrăcăminte făcut din blană sau din stofă, având două deschizături laterale în care se țin mâinile pentru a le apăra de frig. 2. Piesă cu filet interior cu care se îmbină două țevi; partea de la capătul unui tub care servește la îmbinarea acestuia cu un alt tub. ♦ Bucată de cauciuc introdusă sub anvelopa unei roți pentru a apăra camera în dreptul unei rosături sau a unei găuri a anvelopei. 3. Înveliș de protecție în care se îmbracă mânerul unor obiecte. [Pl. -oane. / < fr. manchon]. Vezi definitia »
ANTINIÓN s. n. punctul cel mai proeminent al glabelei, opus inionului. (< anti- + inion) Vezi definitia »
trade-union (angl.) [pron. treĭdĭúnion] (-ni-on) s.n., art. trade-unionul; pl. trade-unionuri Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z