Definita cuvantului taf
TAF prognoză de aerodrom privind evoluția vremii în interval de 9 ore cuprinzând: grupa de identificare a stației, orele pentru care este valabil și pentru care se prognozează situația meteo, grupa vântului, grupa vizibilităților, grupa timpului prezent, grupa norilor, grupa temperaturilor, jivrajul, grosimea stratului turbulenței, grupa de probabilitate de 30-40% de apariție a unor fenomene, orele între care este valabilă probabilitatea, grupa facultativă cu elemente meteo, grupa de interval de timp. Taf se elaborează din trei în trei ore.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu taf
CRONOGRÁF I. s. m. autor de cronici (1). II. s. n. 1. scriere populară reprezentând un fel de sinteză a istoriei generale. 2. instrument înregistrator al timpului. ◊ instrument folosit pentru verificarea funcționării ceasornicelor și a cronometrelor. (< fr. chronographe) Vezi definitia »
BATISCÁF s.n. Navă submarină care permite explorarea la mari adâncimi. [< fr. bathyscaphe, cf. gr. bathys – adânc, skaphe – luntre]. Vezi definitia »
AMPELOGRÁF, -Ă s.m. și f. Specialist în ampelografie. [< fr. ampélographe]. Vezi definitia »
TAHIGRÁF2 /TAHOGRÁF s. n. tahometru înregistrator. (< fr. tachygraphe, germ. Tachograph) Vezi definitia »
goniográf s.n. Aparat care, pe un tun antiaerian, dă deriva și corecțiile în direcție. (< fr. goniographe) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z