Definita cuvantului duodenal
DUODENÁL, -Ă, duodenali, -e, adj. Al duodenului, privitor la duoden; care se formează în duoden. [Pr.: du-o-] – Din fr. duodénal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu duodenal
RECTORÁL, -Ă, rectorali, -e, adj. (Rar) Care aparține rectorului; privitor la rector; de rector. – Din fr. rectoral. Vezi definitia »
ORTOGONÁL, -Ă, ortogonali, -e, adj. (Despre figuri geometrice) Care formează unghiuri drepte. ◊ Proiecție ortogonală = proiecție obținută prin trasarea unei perpendiculare de la fiecare punct de proiectat pe planul de proiecție. ♦ (Despre curbe) Care se întretaie astfel încât tangentele lor în punctul de intersecție să fie perpendiculare. ♦ (Despre suprafețe) Care se întretaie astfel încât planurile lor tangente în orice punct al curbei de intersecție să fie perpendiculare. – Din fr. orthogonal. Vezi definitia »
LONGITUDINÁL, -Ă, longitudinali, -e, adj., s. f. 1. Adj. Care este așezat în direcția lungimii, care se întinde de-a lungul. 2. S. f. Nervură metalică aplicată în sens longitudinal (1) pe fundul unei nave, pe bordaje sau sub punte, pentru a întări tablele învelișului. – Din fr. longitudinal. Vezi definitia »
GAIÁL s. m. gaur domesticit. (< fr. gayal) Vezi definitia »
GINGIVÁL, -Ă adj. Referitor la gingie; de gingie; al gingiei. [< fr. gingival]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z