Definita cuvantului bugeanu
BUGEANU, Constantin (1916-1998, n. Ploiești), dirijor și muzicolog român. Elev al lui Ionel Perlea. Repertoriul său cuprinde în special lucrări contemporane.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bugeanu
CÂMPEANU, Radu Anton (n. 1922, București), jurist și om politic român. Președinte al Partidului Național-Român (din 1990). Arestat pentru convingerile sale politice liberale (1947-1953). C. a fost nevoit să plece în Franța, unde a continuat activitatea politică în cadrul exilului românesc (1973-1989). Vezi definitia »
Nu cred în originea ungurească (hatar) a cuvîntului hotar. Se pare că originea e foarte veche (mii de ani); rădăcina se regăsește în indo-europeană, în sanscrită (hotra – ministrul care hotăra ceremonia de sacrificii, trecerea „hotarului” spre lumea cealaltă); de asemenea, există vechiul cuvînt hat, cu aproape aceeași semnificație, și probabil ungurii, venind tîrziu în aceste locuri, care aveau nume împămîntenite pentru cele necesare... [au împrumutat cuvîntul românesc hat. – completare CM] Aceeași situație e și pentru cuvîntul plug, căruia i se consideră fals origine slavă: este o rădăcină veche indo-europeană, se regăsește și în vechea engleză (plough). Întîmplarea face că mă cheamă chiar Hotar... Vezi definitia »
rude de gradul unu expr. (deț.) deținuți din aceeași celulă, care au relații homosexuale. Vezi definitia »
goldeanu sm. sg. aur. Vezi definitia »
Nu am gasit acest cuvant cu sensul adverbial (precum „pana la”) in dictionar, cand aveti de gand sa il introduceti? Cuvantul exista in „activa” (vezi a 12-a, a 13-a, a 14-a si a 15-a definitie Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z