Definita cuvantului codeală
CODEÁLĂ, codeli, s. f. Codire. – Codi + suf. -eală.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu codeală
TROMBOFLEBÍTĂ s. f. inflamație a venelor cu formarea de cheaguri, care pot obtura vena, provocând embolii. (< fr. thrombophlébite) Vezi definitia »
SCLIVISEÁLĂ, scliviseli, s. f. 1. (Pop. și fam.) Sclivisire. 2. (Concr.) Strat subțire de tencuială de ciment aplicat pe suprafața unui element de construcție pentru a obține suprafețe netede și impermeabile. – Sclivisi + suf. -eală. Vezi definitia »
MÓRSĂ, morse, s. f. Mamifer carnivor din mările polare, lung de 3-4 metri, gros și greoi, cu membre scurte în formă de lopeți, cu caninii superiori foarte dezvoltați; vacă-de-mare (Odobaenus rosmarus). – Din fr. morse. Vezi definitia »
BARÁTĂ s.f. 1. Aparat cu ajutorul căruia se fabrică untul și unele grăsimi vegetale. 2. (Text.) Tobă metalică cu perete dublu pentru răcire la dispozitivul în care se tratează celuloza pentru obținerea firelor de viscoză. [< fr. baratte]. Vezi definitia »
ELVEȚIÁNCĂ, elvețience, s. f. Femeie care face parte din populația de bază a Elveției sau este originară de acolo. [Pr.: -ți-an-] – Elvețian + suf. -că. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z