Definita cuvantului bugiulești
BUGIULEȘTI, stațiune arheologică din bazinul Oltețului (azi com. Tetoiu, jud. Vîlcea), unde s-au descoperit resturi fosile villafranchiene și primele urme de activitate conștientă a unor hominizi de pe terit. României datînd de c. 1.000.000-600.000 ani.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu bugiulești
ANGUSTI- elem. „îngust”. (< fr. angusti-, cf. lat. angustus) Vezi definitia »
RALANTÍ s.n. 1. Mers încetinit al unui motor cu ardere internă. 2. (Cinem.) Trucaj prin care, în timpul proiecției, mișcările se efectuează cu o viteză mai redusă decât cea normală. [Pl. -uri. / < fr. ralenti]. Vezi definitia »
CHITÍ1, chitesc, vb. IV. (Pop.) 1. Tranz., intranz. și refl. A socoti, a chibzui; a crede, a gândi. ♦ Tranz. A pune la cale; a plănui. 2. Tranz. A potrivi, a aranja, a rândui bine. – Din scr. kititi. Vezi definitia »
LÂNCOTÍ, lâncotésc, vb. IV. Tranz. (Înv., sec. XVI) A înșela, a minți, a păcăli. (din lâncotă, cf. sl. lankovati) Vezi definitia »
ASOCIAȚIA LUCRĂTORILOR TIPOGRAFICI DIN BUCUREȘTI, prima asociație profesională din România înființată în 1858, sub numele de Casa de Prevedere și Economii a Lucrătorilor Tipografi; s-a dezorganizat în 1871. Reorganizată în 1879 sub numele de Deșteptarea. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z