Definita cuvantului brontozaur
BRONTOZÁUR, brontozauri, s. m. Gen de reptile uriașe din ordinul dinozaurienilor, cu capul mic, cu gâtul foarte lung, cu picioarele scurte, cilindrice, terminate cu câte cinci degete, care a trăit în era secundară. – Din germ. Brontosaurus, fr. brontosaure.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu brontozaur
CAVOUR [cavúr], Camillo Benso, conte de (1810-1861), om politic itialian. Ideolog și conducător al nobilimii liberale moderate și burgheziei monarhiste; adept al politicii de unificare a Italiei în jurul monarhiei de Savoia. Prim-min. al regatului Sardiniei (1852-1861, cu o întrerupere în 1859), și al regatului Italiei unificate (mart.-iun. 1861). Unul dintre fondatorii statului italian modern. A susținut unirea Țărilor Române. Vezi definitia »
CONTÚR s. n. 1. linie închisă care mărginește o suprafață, un corp, un obiect. 2. reprezentare grafică a unei astfel de linii. ◊ (pl.) curbe sinuoase. (< fr. contour) Vezi definitia »
PERMENDÚR s.n. (Tehn.) Aliaj de cobalt și de fier cu mare permeabilitate magnetică, folosit în electrotehnică. [Nume comercial]. Vezi definitia »
DIZEUR [DIZÖR] s. m. cântăreț de muzică ușoară. (< fr. diseur) Vezi definitia »
AUGÚR I. s. m. preot roman despre care se credea că poate prevesti viitorul după zborul, cântecul și măruntaiele păsărilor. II. s. n. prevestire făcută de un augur (I). ♦ a fi de bun (sau de rău) ~ = a fi semn bun (sau rău), favorabil (sau nefavorabil). (< lat. augur) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z