Definita cuvantului special
SPECIÁL, -Ă, speciali, -e, adj. Care se deosebește de alte lucruri asemănătoare prin trăsături care îi sunt proprii; care se află numai la un lucru sau la o anumită categorie de lucruri; (adesea adverbial) care este făcut, destinat, rezervat pentru a corespunde unui anumit scop; p. ext. ieșit din comun, deosebit de bun, de valoros; excepțional. ◊ Loc. adv. În special = mai ales, îndeosebi; în mod particular, în speță. ♦ (Despre ediții de presă, publicații) Publicat cu o ocazie deosebită sau la o dată festivă. ♦ Care aparține unei anumite specialități (1), de strictă specialitate. [Pr.: -ci-al] – Din fr. spécial, lat. specialis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu special
SUDORÁL, -Ă adj. Sudorific. ◊ Apă sudorală = sudoare. [< engl. sudoral, cf. lat. sudor – sudoare]. Vezi definitia »
ASTRAGÁL, astragale, s. n. 1. Unul din cele două oase mai mari ale tarsului. 2. Element decorativ de secțiune semicirculară, care separă fusul coloanei de capitel. – Din fr. atragale, lat. astragalus. Vezi definitia »
ANTENUPȚIÁL, -Ă adj. (rar) prenupțial. (< fr. anténuptial) Vezi definitia »
POSTNATÁL, -Ă, postnatali, -e, adj. Care urmează după naștere. – Din fr. postnatal. Vezi definitia »
CORECȚIONÁL, -Ă adj. care pedepsește o infracțiune. ♦ închisoare ~ă = sancțiune privativă de libertate, în anumite sisteme penale, pentru săvârșirea unei infracțiuni. (< fr. correctionnel) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z