Definita cuvantului variometru
variométru (-ri-o-me-tru) s. n., art. variométrul; pl. variométre

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu variometru
ECHILIBROMÉTRU s.n. (Telec.) Aparat de măsurare a echilibrării. [< fr. équilibromètre]. Vezi definitia »
KILOGRAMMÉTRU s.m. Unitate de lucru mecanic, egală cu efortul necesar pentru ridicarea unei greutăți de 1 kg la înălțimea de 1 m. [< fr. kilogrammètre]. Vezi definitia »
vóstru (voástră), adj. pos. – Care aparține sau se referă la persoana căreia i se adresează vorbitorul și la grupul din care acesta face parte. – Mr., megl., istr. vostru. Lat. voster, forma vulgară în loc de vester (Pușcariu 1919; REW 9279; Rosetti, I, 59), cf. vegl. vestro, it. vostro, prov., cat., v. fr. vostre, fr. votre, sp. vuestro, port. vosso. Vezi definitia »
CANDELÁBRU, candelabre, s. n. Suport cu mai multe brațe (bogat ornamentat), pentru lumânări sau becuri electrice; policandru. – Din fr. candélabre, lat. candelabrum. Vezi definitia »
LÍTRU, litri, s. m. 1. Unitate de măsură pentru capacități, egală cu volumul ocupat de un kilogram de apă pură la temperatura de plus patru grade Celsius și la presiunea de o atmosferă. 2. Vas care are această capacitate. 3. Cantitate de lichid egală cu un litru (1). – Din fr. litre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z