Definita cuvantului asfalta
ASFALTÁ, asfaltez, vb. I. Tranz. A acoperi un drum, un teren etc. cu un strat de asfalt. – Fr. asphalter (germ. asphaltieren).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu asfalta
Odata, pe când se scalda in apele unui lac, nimfa Salmacis s-a îndragostit de tânarul si frumosul Hermaphroditus, vrând sa se uneasca cu el. Hermaphroditus a respins-o. Ea l-a cuprins in brate cu sila, rugând zeii sa le uneasca trupurile pentru totdeauna. Zeii i-au împlinit dorinta: in locul tânarului si a nimfei, a aparut o singura faptura, având ambele sexe (hermafrodit). Vezi definitia »
INVENTÁ, inventez, vb. I. Tranz. 1. A crea, a născoci ceva nou care nu a existat până atunci, a imagina pentru prima dată; a face o descoperire tehnică. 2. A prezenta drept adevărate lucruri imaginare, care nu există, neadevărate; a scorni, a născoci; p. ext. a minți. – Din fr. inventer. Vezi definitia »
SOTÁ vb. I. tr. (Franțuzism) A prepara un sote, a rumeni ușor legumele sau carnea în grăsime. [< fr. sauter]. Vezi definitia »
DETESTÁ, detest, vb. I. Tranz. și refl. recipr. A nu (se) putea suferi, a (se) disprețui profund. – Din fr. détester, lat. detestari. Vezi definitia »
întieptá vb. I (reg.) a îndemna. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z