Definita cuvantului asociaționist
ASOCIAȚIONÍST, -Ă, asociaționiști, -ste, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține asociaționismului, privitor la asociaționism. 2. S. m. și f. Adept al asociaționismului. [Pr.: -ci-a-ți-o-] – Fr. associationniste.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu asociaționist
LAMPÍST s.m. Lucrător care îngrijește lămpile dintr-o mină1 (1). [Cf. fr. lampiste]. Vezi definitia »
FORMALÍST, -Ă, formaliști, -ste, s. m. și f., adj. 1. Persoană care dă dovadă de formalism (1). 2. (Persoană) a cărei activitate este pătrunsă de formalism (2). ♦ (Persoană) care adoptă în relațiile sale o atitudine de politețe protocolară, ceremonioasă, exagerată și uneori nesinceră. – Din fr. formaliste. Vezi definitia »
CHITARÍST, -Ă s. m. f. cântăreț la chitară. (< it. chitarrista) Vezi definitia »
PIETÍST, -Ă, pietiști, -ste, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Adept al pietismului. 2. Adj. Care aparține pietismului sau pietiștilor (1), privitor la pietism sau la pietiști. [Pr.: pi-e-] – Din fr. piétiste. Vezi definitia »
STAHANOVÍST, -Ă, stahanovíști, -ste, s. m. și f., adj. I. S. m. și f. 1. (În fosta U.R.S.S. și sateliții comuniști) Muncitor (sovietic) evidențiat și răsplătit cu privilegii speciale, pentru depășirea normei de producție. 2. (Fig., fam. și depr.) Muncitor care lucrează cu exces de zel. ◊ Persoană care desfășoară o activitate într-un mod deosebit de intens. II. Adj. Care se referă la sau ține de stahanovism sau stahanoviști (I). ◊ Muncitor stahanovist. (cf. fr. stakhanoviste, engl. Stakhanovite < rus. stahanoveț < n. pr. Alexei Grigorievici Stahanov, miner sovietic ucrainean, 1906-1977 (în 31 august 1935, s-a raportat că a depășit de 14 ori norma de producție, extrăgând 102 tone de cărbune în 5 ore și 45 de minute); + suf. -ist) [TLF, MW] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z