Definita cuvantului buolschauenstein
BUOL-SCHAUENSTEIN [búol-șáuəștain], Karl Ferdinand, conte von (1797-1865), om politic austriac. Ca ministru de Externe al Imp. Habsburgic (1853-189) a lupta pentru întărirea rolului țării sale și al Prusiei împotriva primatului franco-britanic. În timpul Războiului Crimeei a condus ocuparea militară a Moldovei și a Țării Românești.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu buolschauenstein
ENTEROVACCÍN s.n. Vaccin introdus pe cale bucală și absorbit de intestin. [< fr. entérovaccin]. Vezi definitia »
SCRIN, scrinuri, s. n. 1. Dulăpior cu mai multe sertare suprapuse, în care se ține mai ales lenjerie; comodă. 2. (Rar) Cutie, lădiță (căptușită cu mătase sau cu catifea) în care se păstrează bijuterii. – Din rus. skrin, lat. scrinium. Vezi definitia »
MICROCLÍN s. n. mineral din grupa feldspaților potasici, de culoare roz, galbenă, roșiatică sau verde, constituent de bază al unor roci eruptive sau metamorfice. (< fr. microcline) Vezi definitia »
BENJAMÍN s. m. copil iubit, răsfățat (cel mai mic dintre frați). (< fr. benjamin) Vezi definitia »
CIPOLÍN s. n. 1. Marmură albă care conține mică sau alte minerale colorate în straturi ce traversează roca. 2. Motiv decorativ oriental pentru porțelanuri, compus din frunze, fructe și flori. – Din it. cipollino. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z