Definita cuvantului asudare
ASUDÁRE s. f. 1. Acțiunea de a asuda și rezultatul ei. 2. (Tehn.) Sudație.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu asudare
CONCEDIÉRE, concedieri, s. f. Acțiunea de a concedia și rezultatul ei; eliberare sau îndepărtare din serviciu. [Pr.: -di-e-] – V. concedia. Vezi definitia »
CENTRIFUGÁRE s. f. Acțiunea de a centrifuga; operație de separare prin sedimentare sau prin filtrare, sub acțiunea forței centrifuge, a componenților cu densități diferite dintr-un lichid eterogen. – V. centrifuga. Vezi definitia »
ORGANIZÁRE, organizări, s. f. Acțiunea de a (se) organiza și rezultatul ei; p. ext. rânduială, disciplină, ordine. ♦ Orânduire, alcătuire. ◊ Organizarea producției = ansamblu de măsuri privind stabilirea, asigurarea și coordonarea mijloacelor de producție și a forței de muncă în vederea desfășurării producției cu maximum de eficiență economică. Organizarea muncii = ansamblu de măsuri privind asigurarea și utilizarea eficientă a forței de muncă. – V. organiza. Vezi definitia »
AARE (AAR), rîu în Elveția, afl. stg. al Rinului La Waldshut; 294 km. Izv. din ghețarul cu același nume (Alpii Bernezi) și trece prin Berna, Solothurn, Aarau. Navigabil de la Thun. Hidrocentrale. Bazinul său ocupă 40/100 din teritoriul țării. Vezi definitia »
subtocârmuíre, subtocârmuíri, s.f. (înv.) organ de conducere și de administrare al unui plan sau al unei plase care se afla în subordinele unui subocârmuitor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z