Definita cuvantului burgas
BURGAS, oraș în E Bulgariei, port la Marea Neagră; 197,6 mii loc. (1988). Aeroport internațional. Șantiere navale. Constr. navale și de mat. rulant, produse electrotehnice, textile și alim. Combinat petrochimic. Export de tutun. Stațiune balneară maritimă.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu burgas
MARACÁS, maracase, s. n. Instrument muzical de percuție sud-american, construit dintr-o nucă de cocos care conține grăunțe și nisip. – Din sp. maracas. Vezi definitia »
ATLAS, El ~, ansamblu montan în N Africii, întins de la Oc. Atlantic la M. Mediterană (G. Sirta Mică), în direcția SV-NE, pe c. 2.000 km. Este format din două lanțuri principale de munți: lanțul septentrional, care începe de la str. Gibraltar cu M-ții Rif și se desfășoară apoi de-a lungul țărmului M. Mediterane prin A. Mic (Tell) pînă la Capul Ras ben-Seka, și lanțul meridional, care se înalță pe litoralul Oc. Atlantic în fața Arh. Canare, constituit din trei grupe paralele: A. Înalt (El-Atlas El-Kebir) cu alt. max. de 4.165 m (vf. Djebel Toubkal), alcătuit din roci cristaline în V și calcare în E; A. Mijlociu (El-Atlas El-Moutaouāssit) aflat la N de A. Înalt și Antiatlasul, la S de acesta. A. Înalt se continuă către V cu A. Saharian, care închide, împreună cu cu A. Mic, din N pod. „Chott-urilor”, cu alt. cuprinse între 400 și 1.200 m, populat de numeroase lacuri. Treapta mai coborîtă a munților A. o constituie mesetele marocană și algeriană. Vezi definitia »
NERÁS, -Ă, nerași, -se, adj. Care nu este ras; căruia i-a crescut barbă. – Ne- + ras1. Vezi definitia »
BOAS, Franz (1858-1942), antropolog american de origine americană. Inițiatorul morfologismului (istoricismului), din perspectiva cătuia cultura apare ca indisolubil legată de grupul social, de limba, practicile cotidiene și riturile acestuia („Gîndirea omului primitiv”, „Antropologia și viața modernă”). Vezi definitia »
CATOBLÉPAS s. m. 1. animal fabulos a cărui privire omora pe cei asupra cărora era ațintită. 2. antilopă de la izvoarele Nilului care privește veșnic în jos. 3. specie de pește veninos. (< fr. catoblépas) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z