Definita cuvantului burlan
BURLAN s. n. 1. Tub cu pereți subțiri și secțiunea cilindrică sau dreptunghiulară, din fontă, tablă galvanizată, bazalt, azbociment etc., care servește la conducerea apelor de la jgheaburile acoperișului la pămînt. 2. (Ind. Extr.) B. de aeraj = tub de tablă lung de 2-4 m și cu diametrul de peste 30 cm, care face parte din conducta de aeraj a lucrărilor miniere. B. de foraj = fiecare dintre tuburile de oțel care formează coloana pentru tubarea găurilor de sondă. 3. Tub cilindric de tablă sau de olane prin care trece fumul din sobă în coș.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu burlan
BĂLAN, Nicolae v. Nicolae. Vezi definitia »
cap de bostan expr. (peior.) om prostănac / nătărău. Vezi definitia »
MAESTRICHTIÁN s.n. (Geol.) Subetaj superior al senonianului (cretacicul superior). // adj. Care aparține acestui subetaj. [Pron. -trih-ti-an. / < fr. maéstrichtien]. Vezi definitia »
CAMERAMÁN, cameramani, s. m. Asistent al operatorului de imagine; p. gener. operator (secund) de imagine care mânuiește aparatul de filmat. [Var.: camermán s. m.] – Din fr., engl. cameraman. Vezi definitia »
ORGANICIÁN, -Ă adj., s.m. și f. 1. Organicist. 2. Specialist în chimia organică. [Pron. -ci-an, pl. -ieni, -iene. / < fr. organicien]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z