Definita cuvantului burnaia
BURNAIA, Irina (1909-1997. n. Ciurari, jud. Teleorman), aviatoare română. Participantă (1935-1939) la mai multe raiduri transcontinentale (București-Entebbe; București-Ankara-Bagdad) și europene (București-Roma) și la numeroase concursuri internaționale de aviație. Una dintre primele pionierele aviației sportive din România.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu burnaia
CIRCUMSTANȚIÁ vb. tr. a expune în mod amănunțit, a prezenta în detaliu. (< fr. circonstancier) Vezi definitia »
ARDEIÁ, ardeiez, vb. I. 1. Tranz. A da unei mâncări gust de ardei; a iuți. 2. Refl. Fig. (Despre oameni) A se irita, a se supăra. – Din ardei. Vezi definitia »
COLORIÁ vb. tr. a colora (desene, imagini, fotografii); a aplica o culoare. (<fr. colorier) Vezi definitia »
EVIDENȚIÁ vb. I. tr., refl. 1. A (se) distinge, a (se) remarca. 2. tr. A sublinia, a face ca un lucru să apară clar; a pune în evidență. [Pron. -ți-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. [< evidență]. Vezi definitia »
ÎNJUNGHIÁ, înjúnghii, vb. I. Tranz. 1. A vârî un cuțit, un pumnal sau alt obiect cu lamă ascuțită în cineva; a junghia; spec. a tăia, a ucide un animal. ◊ Refl. recipr. S-au înjunghiat la beție. 2. (La pers. 3) A simți sau a provoca o durere ascuțită, un junghi. [Pr.: -ghi-a] – În + junghi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z