Definita cuvantului burns
BURNS [bə:nz], Robert (1759-1796), poet scoțian. Versuri remarcabile prin verva, duioșia și farmecul lor, scrise în engleză sau în dialect, inspirate din viața și din cîntecele poporului („Poeme”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu burns
NEDESPRÍNS adj. v. COALĂ. Foaie dreptunghiulară de hârtie (albă sau colorată), de celofan, de carton etc. ♦ (Și în sintagma coală de tipar) Unitate de măsură pentru volumul unei cărți, unui articol etc., egală cu 16 pagini tipărite. ♦ (Și în sintagma coală editorială) Unitate de măsură pentru volumul unei cărți, unui articol etc., egală de obicei cu 20 de pagini dactilografiate. Coală de autor = coală editorială egală cu 40 000 de semne tipografice sau cu 3 000 cm2 de desen. ♦ Totalitatea mărcilor sau timbrelor tipărite pe aceeași foaie dreptunghiulară de hârtie și nedesprinse unele de altele. [DEX '98] Vezi definitia »
HIPERDÉNS, -Ă, hiperdénși, -se, adj. Foarte dens. ♦ (În sint.) Stea (I.1.) hiperdensă. (cf. fr. hyperdense) Vezi definitia »
DESTÍNS, -Ă adj. relaxat, calm, liniștit. (< destinde) Vezi definitia »
CENS s. n. 1. (în Roma antică) recensământ al verii și al cetățenilor din cinci în cinci ani în vederea stabilirii impozitelor, a recrutării tinerilor etc. 2. (în feudalism) prestație anuală în natură sau în bani datorată seniorului, de către posesorul pământului. 3. grupare a unor cetățeni sau a tuturor locuitorilor unei țări după diverse criterii. ◊ (în capitalism) cuantum minim de impozit care, în anumite sisteme electorale, dă dreptul unui cetățean să aleagă sau să fie ales. (< lat. census, fr. cens) Vezi definitia »
ÎNCÍNS1 s. n. Faptul de a (se) încinge2.V. încinge2. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z