Definita cuvantului decala
DECALÁ, decalez, vb. I. Tranz. și refl. A (se) distanța în spațiu sau în timp în raport cu ceva, de obicei în raport cu ceva stabilit inițial; a (se) produce un decalaj. ♦ Tranz. A distanța două sau mai multe sisteme tehnice ori organe ale aceluiași sistem tehnic în vederea asigurării condițiilor optime de funcționare. – Din fr. décaler.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu decala
POPULÁ vb. tr. 1. a aduce, a așeza locuitori pe un teritoriu. 2. a mări numărul de animale, de plante într-o regiune. (după fr. peupler) Vezi definitia »
STIPULÁ, stipulez, vb. I. Tranz. (Jur.) A introduce, a prevedea, a specifica o clauză într-un act, într-un contract. – Din fr. stipuler, lat. stipulare. Vezi definitia »
ANTOFALLA, vulcan în Anzii sudici (Puna de Atacama), în NV Argentinei, în apropierea frontierei cu Chile. Alt.: 6.370 m. Cel mai înalt vulcan activ de pe glob. Vezi definitia »
JUBILÁ, jubilez, vb. I. Intranz. A simți o mare satisfacție (exteriorizând-o), a se bucura din plin de ceva; a triumfa. – Din fr. jubiler, lat. jubilare. Vezi definitia »
condolá vb. I refl. (înv.) a mărturisi cuiva durerea proprie, a se spovedi cuiva. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z