Definita cuvantului burton
BURTON [bə:tn], Richard (1925-1984), actor englez de teatru și film. Temperament dramatic vibrant și comunicativ în registrul patetic sau comic în teatru (în piese de Shakespeare, Albee, Osborne) și în film („Privește înapoi cu mînie”, „Noaptea iguanei”, „Femeia îndărătnică”, „Becket”, „Cui i-e frică de Virginia Wollf?”, „Comedianții”, „Absolvirea”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu burton
VITRIÓN s.n. v. vitriol. Vezi definitia »
HADRÓN s. m. particulă elementară cu masă superioară sau egală cu protonul, susceptibilă de interacțiune nucleară (nucleon, mezon etc.). (< engl., fr. hadron) Vezi definitia »
PROTÓN s. m. particulă elementară stabilă, cu masă mult mai mare decât a electronului și sarcina electrică egală în valoarea absolută cu a acestuia, dar pozitivă. (< fr. proton) Vezi definitia »
CABOȘÓN s.n. 1. Piatră (semi)prețioasă fără fațete, montată în metal (filigranat). 2. (Arhit.) Ornament mic de piatră încrustat într-o fațadă. [< fr. cabochon]. Vezi definitia »
TERMOSIFÓN, termosifoane, s. n. Aparat folosit în instalațiile de încălzire centrală, în care circulația fluidului se face în circuit închis, datorită diferenței dintre greutatea specifică a fluidului cald care se ridică prin conducta de plecare și greutatea specifică a fluidului care vine pe conducta de întoarcere la sursa de căldură. – Din fr. thermosiphon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z