Definita cuvantului decalaj
DECALÁJ, decalaje, s. n. Distanțare în spațiu a două obiecte în raport cu poziția inițială a unuia față de celălalt; distanțare în timp a două sau mai multe fapte sau evenimente. ♦ Fig. Dezacord, nepotrivire între situații, concepții, evenimente sau fapte. – Din fr. décalage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu decalaj
BARBOTÁJ s. n. 1. sistem de ungere a unui motor prin împroșcarea lubrifiantului pe suprafețele de uns. 2. amestec de apă cu tărâțe la hrana animalelor. (< fr. barbotage) Vezi definitia »
PLANTÁJ s. n. plantație de arbori ameliorați, izolată de polenul străin, inferior, și îngrijită intensiv în scopul obținerii de semințe ușor recoltabile. ◊ arbore dintr-o astfel de plantație. (< fr. plantage) Vezi definitia »
LAMINÁJ s.n. Laminare. ♦ Indice care caracterizează gradul de subțiere prin laminare a firelor textile. [< fr. laminage]. Vezi definitia »
BATÁJ s. n. operația de lovire repetată cu bătătoarea a masei de material fibros, în filatură. ◊ utilajul cu care se execută. (< fr. battage) Vezi definitia »
FEROALIÁJ s.n. Aliaj de fier cu unul sau mai multe elemente. [Pron. -ro-a-li-aj. / < fr. ferro-aliage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z