Definita cuvantului omtrecutprinciurșidârmon
om trecut prin ciur și dârmon expr. om trecut prin multe încercări; om cu multă experiență.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu omtrecutprinciurșidârmon
GREFÓN s.n. Fragment de țesut sau de organ transplantat; grefă2. [Pl. -oane. / < fr. greffon]. Vezi definitia »
TALIÓN s. n. pedeapsă, răzbunare în tratarea vinovatului în același chip în care a procedat și el cu victima. ◊ legea talionului = lege penală la unele popoare din vechime, potrivit căreia vinovatul era tratat în același chip în care a procedat cu victima sa. (< fr. talion) Vezi definitia »
SAUVIGNÓN s. n. Soi de viță de vie cu struguri având boabele verzui, îndesate, bune pentru producerea unor vinuri superioare. ♦ Vin făcut din acest soi de struguri. [Pr.: sovinión] – Cuv. fr. Vezi definitia »
TRADE-UNION TREID-IÚ-/ s. n. organizație sindicală muncitorească în Marea Britanie. (< engl. trade union) Vezi definitia »
ARGÓN (‹ fr. {i}; {s} gr. argos „inactiv”), s. n. Element chimic (Ar; nr. at. 18, m. at. 39,948, p. t. -189 ºC, p. f. -185,7 ºC) din familia gazelor rare. Se găsește în atmosferă în proporție de 0,93 la sută în volume și se întrebuințează la umplerea becurilor electrice și a unor tuburi luminicente pentru reclame, la sudarea cu arc electric. A fost descoperit în 1894 de J.W.S. Rayleigh și W. Ramsay. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z