Definita cuvantului auto
AUTO1- Element de compunere care arată că noțiunea conținută de a doua parte a cuvântului compus se referă la subiect sau că acțiunea exprimată se îndeplinește de la sine, prin mijloace proprii; servește la formarea unor substantive ca: autoliniștire, adjective ca: autocritic și verbe ca: autoadministra. [Pr.: a-u-] – Fr. auto- (< gr.).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu auto
PIZZICÁTO s.n. Mod de a cânta dintr-un instrument cu coarde numai ciupindu-le, fără a folosi arcușul; bucată muzicală executată în acest fel. [Pron. pi-ți-ca-to. / < it., fr. pizzicato]. Vezi definitia »
BARQUISIMETO [barkisiméto], oraș în NV Venezuelei, centru ad-tiv al statului Lara; 741 mii loc. (1987, cu suburbiile). Centru comercial. Ind. lemnului, textilă și alim. Ciment. Universitate. Fundat în 1552. Vezi definitia »
RUBÁTO s. n., adv. (Muz.) 1. S. n. Executare liberă din punct de vedere ritmic (potrivit înțelesului cuvintelor din text), în scopul obținerii unei mai mari expresivități. 2. Adv. În modul de executare descris mai sus. – Cuv. it. Vezi definitia »
TELMATO- elem. „mlaștină, baltă”. (< fr. telmato-, cf. gr. telma, -atos) Vezi definitia »
CON MÓTO loc. adv. (Muz.; ca indicație de execuție) Cu multă mișcare. [< it. con moto]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z