Definita cuvantului avariție
AVARÍȚIE s. f. Zgârcenie. – Fr. avarice (lat. lit. avaritia).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu avariție
PAGINÁȚIE, paginații, s. f. 1. Așezare în format de pagini a unui text cules, pentru a obține forma definitivă a lucrării care se tipărește; paginare. ♦ Schițare anticipată (înainte de culegere) a locului în pagină al fiecărui articol dintr-un periodic; mod de paginare. ♦ Secție într-o tipografie unde se efectuează această operație. 2. Numerotare a paginilor; șir de numere succesive care reprezintă această numerotare; paginare. [Var.: paginațiúne s. f.] – Din fr. pagination. Vezi definitia »
DEAMBULÁȚIE s. f. (Rar) Mers; plimbare. [Pr.: de-am-.Var.: deambulațiúne s. f.] – Din fr. déambulation. Vezi definitia »
BRODERÍE, broderii, s. f. Cusătură în relief (reprezentând flori sau alte ornamente), executată pe un material textil. ♦ P. gener. Ornamentație fină. ♦ Notă muzicală de ornament folosită într-o compoziție (depărtată de nota muzicală de bază cu un ton sau cu un semiton). – Din fr. broderie. Vezi definitia »
PORTSÁBIE, portsăbii, s. f. Obiect din piele, stofă sau metal prins de centură, în care se fixează sabia. – Port1- + sabie (după fr. porte-glaive). Vezi definitia »
DEZINSÉRȚIE s.f. (Med.) Desprindere (chirurgicală) a unui mușchi sau a unui tendon de pe un os. [Gen. -iei. / < fr. désinsertion]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z