Definita cuvantului buteanu
BUTEANU, Vasile (1826-1890, n. Șomcuța, jud. Maramureș), om politic român. Participant la Revoluția de la 1848-1849 din Transilvania; de mai multe ori deputat în Dieta din Budapesta.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu buteanu
Nu o cunosc, dar exista in limbajul medical aceasta notiune. Spor la treaba! Atentie! Sunt 2 cuvinte: „teaca” si „penisului”, nu unul singur asa cum apare scris in icon-ul pt testare. Vezi definitia »
Nu cred in originea ungureasca „hatar” a cuvintului „hotar” se pare ca orinea e foarte veche ( mii de ani) radacina se regaseste in indo-european, in sanscrita ca „hotra” ministrul care hotara ceremonia de sacrificii, trecerea „hotarului” spre lumea cealalta...deasemenea exista vechiul cuvint „hat” cu aproape aceeasi semnificatie si probabil, ungurii, venind tirziu in aceste locuri, care aveau nume impamintenite , pentru cele necesare... Aceeasi situatie e si pentru cuvintul „plug” caruia i se considera fals,origine slava,este radacina veche indo-europeana, se regaseste si in vechea engleza... Vezi definitia »
jiánu s.m. (reg.) 1. numele unui cântec popular. 2. numele unei hore. Vezi definitia »
MANU- elem. man3(I)-. Vezi definitia »
AINU (‹ rus. {i}) subst. Populație de origine indo-europeană, care locuiește în ins. Sahalin (Federația Rusă, C.S.I.) și Hokkaido (Japonia); circa 20.000; se ocupă cu pescuitul și, parțial, cu agricultura. ♦ Limbă izolată, vorbită de populația a. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z