Definita cuvantului bacteriologic
BACTERIOLÓGIC, -Ă, bacteriologici, -ce, adj. Care se referă la bacterii sau la bacteriologie. ◊ Armă bacteriologică = mijloc criminal de exterminare în masă a unei populații pașnice, folosit de un agresor imperialist și constând în răspândirea de bacterii producătoare de boli infecțioase. Război bacteriologic = război criminal în care se folosesc arme bacteriologice. [Pr.: -ri-o-] – Fr. bactériologique (< gr.).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bacteriologic
EXOTÉRMIC, -Ă, exotermici, -ce, adj. (Despre procese fizice sau chimice) Care se produce cu degajare de căldură; exoterm. – Din fr. exothermique. Vezi definitia »
CORIÁMBIC, -Ă, coriambici, -ce. adj. (Despre prozodie) Care este obținut din coriambi. [Pr.: -ri-am-] – Coriamb + suf. -ic. Vezi definitia »
FOTOLITOGRÁFIC, -Ă, fotolitografici, -ce, adj. Care aparține fotolitografiei, referitor la fotolitografie. – Din fr. photolitographique. Vezi definitia »
APOTROPÁIC, -Ă adj. (despre obiecte sau formule magice) destinat apărării împotriva duhurilor rele. (< fr. apotropaïque) Vezi definitia »
FRENÉTIC, -Ă, frenetici, -ce, adj. Care se află în stare de frenezie, care exprimă o asemenea stare. ♦ (Și adv.) Puternic; pasionat. – Din fr. frénétique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z