Definita cuvantului badijonaj
BADIJONÁJ, badijonaje, s. n. Badijonare. – Fr. badigeonnage.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu badijonaj
COCHILIÁJ s.n. 1. Animal cu cochilie. 2. Cochilie. 3. Motiv alcătuit din scoici, folosit la ornarea fețelor mobilei. [Pron. -li-aj. / cf. fr. coquillage]. Vezi definitia »
RADIOBALIZÁJ s.n. Instalație de semnalizare a unui drum aerian sau maritim printr-un procedeu radioelectric. [Cf. fr. radiobalisage]. Vezi definitia »
ATELÁJ s.n. 1. Pereche de animale de tracțiune înhămate cu harnașamentul necesar. ♦ Fel de a înhăma animalele de tracțiune. 2. Echipamentul de legătură dintre două vehicule. [< fr. attelage]. Vezi definitia »
EȘAFODÁJ, eșafodaje, s. n. 1. Construcție provizorie alcătuită din bare de lemn sau de metal legate între ele, pentru a susține o platformă cu materiale, instalații, muncitori etc. în timpul executării unei construcții. 2. Fig. Ansamblu de date, de argumente, de exemple etc. pe care se bazează o operă, o concepție, o ipoteză, o teorie. – Din fr. échafaudage. Vezi definitia »
SUBTIRÁJ s. n. pierdere de apă din albia unui râu în favoarea unor cursuri subterane carstice. (< sub- + tiraj) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z