Definita cuvantului papornițar
papornițar, papornițari s. m. (peior.) țăran.

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu papornițar
KÁLA-AZÁR subst. Boală gravă, endemică în regiunile tropicale, provocată de un parazit care se localizează și se multiplică în celulele endoteliale din splină și din ficat. [Pr.: -la-a-] – Din fr. kala-azar. Vezi definitia »
BOȘTINÁR, boștinari, s. m. (Reg.) Negustor ambulant care cumpără boștine. – Din boștină + suf. -ar. Vezi definitia »
VELÁR s.m. Muncitor sau marinar specializat în confecționarea și repararea velelor și a tenzilor navei. ♦ Marinar care execută manevra navelor sau a ambarcațiilor cu vele. [Cf. it. velaio, fr. voilier]. Vezi definitia »
colecționár (colecționári), s. m.1. Persoană care colecționează obiecte. – 2. (Arg.) Hoț, pungaș. De la colecționafr. collectionner. Al doilea sens este o interpretare ironică a primului și totodată o încrucișare cu (tribunal) corecțional. Vezi definitia »
CHIOAR, veche cetate situată în aproprierea rîului Lăpuș, menționată pentru prima dată în 1368, dar cu o existență anterioară. Apanaj al voievozilor români din Maramureș și și centru de district din Transilvania medievală. Cetatea și-a perdut din importanță în sec. 18, căzînd treptat în ruină. Numită și Cetatea de Piatră. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z