Definita cuvantului cacoyannis
CACOYANNIS, Michael (n. 1922), actor, scenarist și regizor grec. Spectacole de teatru și film ce dau expresie specificului național, fie că pornesc de la modelele clasice („Electra”, „Troienele”, „Ifigenia”), fie că se inspiră din viața modernă a Greciei („Stella”, „Fata în negru”, „Zorba Grecul”).

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu cacoyannis
LÓRIS s. m. mamifer lemurian, arboricol, din India și Ceylon, care se hrănește cu fructe și semințe. (< fr. loris) Vezi definitia »
IHTIÓRNIS s. m. pasăre fosilă de apă asemănătoare pescărușului, cu aripi bine dezvoltate și cu o creastă pe stern, care se hrănește cu pești. (< fr. ichtyornis) Vezi definitia »
antimís (-se), s. n. – Pînză pusă în altar pentru a așeza pe ea pîinea sfințită și potirul. Sl. antimisŭ, din ngr. ἀντιμίνσιον (lat. antimensium), cf. Murnu 5. Vezi definitia »
CONCÍS, -Ă adj. (Despre stil, opere literare etc.) Exprimat pe scurt, concentrat; laconic. [< lat. concisus, cf. fr. concis]. Vezi definitia »
SCHÉPSIS s.n. (Fam.) Minte, pricepere; perspicacitate. ♦ Cu schepsis = cu judecată, cu chibzuință. [< gr. skepsis]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z