Definita cuvantului cadoudal
CADOUDAL [cadudál], Georges (1771-1804), general francez. Conducător al insurgenților regaliști din Vendea. Atentînd la viața lui Napoleon Bonaparte, a fost prins și executat.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu cadoudal
ABISÁL, -Ă adj. 1. De abis. ◊ Zonă abisală (și s.n.) = regiune de fund a mărilor și a oceanelor, cu adâncimi mai mari de 2000 de metri; animal abisal = animal adaptat vieții în condițiile speciale ale acestei zone. 2. Care se referă la subconștient, al subconștientului. [Cf. fr. abyssal]. Vezi definitia »
TENSORIÁL, -Ă adj. 1. referitor la tensiuni. 2. referitor la un tensor (II) cu tensori. (< fr. tensoriel) Vezi definitia »
PRAIRIÁL s.n. A noua lună în calendarul republican francez (20 mai – 18 iunie). [Pron. pre-ri-al. / < fr. prairial]. Vezi definitia »
demențial, -ă, demențiali, -e adj. extraordinar, minunat, formidabil. Vezi definitia »
LABIÁL, -Ă, labiali, -e, adj. Care aparține buzelor, privitor la buze. Mușchi labial. ♦ (Despre sunete) Care se articulează cu participarea buzelor. O și u sunt vocale labiale, iar b, f, m, p și v, consoane labiale. ◊ (Substantivat, f.) O este o labială. ◊ (Adverbial) B se articulează labial. [Pr.: -bi-al] – Din fr. labial. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z