Definita cuvantului cadrilater
CADRILATER, reg. istorică în S Dobrogei, între cursul Dunării și litoralul Mării Negre, cuprinzînd jud. Durostor și Caliacra. A aparținut României în perioada 1913-1940.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu cadrilater
STÓPER2 s. n. ciocan perforator la forarea găurilor verticale de jos în sus. (< germ. Stopper) Vezi definitia »
RÁCKETEER s.m. (Rar) Pungaș, escroc. [Pron. rá-che-ter. / < engl. racketeer]. Vezi definitia »
PÓSTER, posteruri, s. n. 1. Mod de prezentare a unei comunicări sub formă de afișe în cadrul sesiunilor, al congreselor științifice etc. 2. Afiș care conține diverse imagini. – Din engl. poster. Vezi definitia »
GIUVAIÉR, giuvaiere (giuvaieruri), s. n. Obiect de podoabă făcut (cu artă) din metal prețios (și pietre scumpe); bijuterie. ♦ Fig. Obiect de mare valoare (artistică); persoană cu deosebite calități. [Var.: juvaiér s. n.] – Din tc. cevahir (pl. lui cevher). Vezi definitia »
SCÁNER SCHENĂR/ s. n. 1. aparat de radiografie cu raze X, care permite a obține serii de clișee, în tehnică, medicină etc. pentru o explorare amănunțită; scanograf. 2. tehnică video, unde capetele magnetice sunt fixate pe un tambur a cărui axă este oblică în raport cu banda și care se învârtește cu mare viteză. ◊ sistem de antenă rotitoare. 3. (poligr.) aparat care efectuează automat selecția cvadricromă prin analiza lineară a originalului în culori. (< engl., fr. scanner) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z