Definita cuvantului balet
BALÉT, balete, s. n. 1. Gen de dans artistic cu figuri executate după o compoziție muzicală anume întocmită sau adaptată. ♦ Reprezentație teatrală constând din dansuri și mișcări mimice însoțite de muzică. ♦ Compoziție muzicală scrisă pentru astfel de reprezentații. 2. Ansamblu, trupă de baletiști și baletiste. – Fr. ballet (it. balletto).

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu balet
ACARÉT, acareturi, s. n. Construcție secundară care ține de o clădire. ♦ Clădire mare (împreună cu construcțiile care țin de ea); (la pl.) unelte de gospodărie, mai ales agricole. – Tc. akarat. Vezi definitia »
GALÉT1, galeți, s. m. 1. Fragment dintr-o rocă sau dintr-un mineral, șlefuit și rotunjit prin acțiunea mării, a torentelor, a ghețarilor etc. 2. Rolă care permite o mișcare prin rostogolire. 3. (Text.) Piesă de la mașina de filat mătase artificială care întinde firul la ieșirea din baia de filare. 4. (Tehn.) Bobină inelară. 5. (Tehn.) Secțiune a unui comutator rotativ. – Din fr. galet. Vezi definitia »
TRẮSNET, trăsnete, s. f. Descărcare electrică, însoțită de o lumină vie și de un zgomot puternic, care are loc între doi nori sau între un nor și pământ sau obiecte de pe pământ. ◊ Expr. A rămâne ca lovit de trăsnet = a încremeni, a înlemni (de spaimă, de uimire etc.). Lovitură de trăsnet = întâmplare (nefericită) venită pe neașteptate. – Trăsni1 + suf. -et. Vezi definitia »
MUSAGÉT s. m. (ant.) conducător al muzelor (Apolo). (< fr. musagète, gr. musagetes) Vezi definitia »
stachét (-ți), s. m. – Țăruș. – Var. tachet. Germ. Stacket (Tiktin). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z