Definita cuvantului bardă
BÁRDĂ, bărzi, s. f. Un fel de secure cu tăișul lat și coada scurtă, întrebuințată mai ales la cioplitul lemnului, altădată și ca armă de luptă. ◊ Expr. A da (sau a zvârli) cu barda în lună = a fi nesocotit. Cioplit din bardă (sau cu barda) = (cioplit) grosolan. – Magh. bárd.

Sursa: DLRM
Cuvinte ce rimeaza cu bardă
TRUFICULTÚRĂ s. f. cultura trufelor (2). (< fr. trufficulture) Vezi definitia »
GREFĂ1 s. f. Secretariat al unei instanțe judecĂ?torești. -Din fr. Greffe Vezi definitia »
CÁPSĂ s. f. 1. dispozitiv de închidere din piese care se îmbucă una în alta la încheierea unor obiecte de îmbrăcăminte; buton (II, 1). 2. inel metalic cu care se întăresc marginile unei butoniere, ale unei găuri pentru șireturi etc. 3. piesă cu care se prind hârtii, foile unei cărți etc. 4. mic tub metalic umplut cu o materie fulminantă la armele de foc, la mine etc. pentru a produce impulsul inițial necesar explodării încărcăturii ♦ (fam.) a fi cu ~ a pusă = a fi nervos, gata de ceartă. 5. rondelă metalică izolată la soclul becului, care face legătura cu unul din capetele filamentului. (< lat. capsa, germ. Kapsel) Vezi definitia »
NEGRÍLĂ s. f. rasă umană de talie foarte mică, cu pigmentație brun-gălbuie, în pădurile din Congo și Zair; pigmei. (< fr. négrille) Vezi definitia »
PREJUDECÁTĂ s. f. părere, idee preconcepută; preconcepție. (după fr. préjugé) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z